@jarkko Tieteentutkimuksen perusteet peruskouluun.
Sekin on jo vanha ilmiö, että kaikenlaista huuhaata markkinoidaan tieteellisiä termejä viljelemällä. Kun samaan aikaan ihmiset eivät toisaalta tunnista oikean tieteellisen metodin rajoja ja sitä, mistä kaikesta tutkimustulokset eivät millään voi kertoa, niin do your own research-asenne tuottaa kaameaa jälkeä.
@jarkko Tieteellinen metodi nyt sattuu olemaan ainoa tapa mikä on keksitty parhaan mahdollisen tiedon saamiseksi todellisuudesta
Sitten on tulkintoja ja mielipiteitä. Ne ovat aina jonkun tyypin tai tyyppijoukon päässäpyöritystä, poliittisia motiiveja, ja muuta roskaa mitä esim sosiaalisessa mediassa riittää.
Esim ilmastonmuutoksesta, koronaviruksesta etc on vaikka miten monta mielipidettä. Ja sitten on se, mitä tiede siitä on selvittänyt. Kumpaan luotat? Minä luotan niihin jotka tietää.
@jarkko Meinaatko, ettei esim. ortopedin koulutuksessa opi myös ravitsemuslääketieteen huippuasiantuntijaksi? Ja kyllä kai arkkitehtiopinnoissa kerrotaan juurta jaksaen, miten ihmiset on koottu? 🤪
En oikein tiedä, pitäisikö tätä ratkaista siitä päästä, että kunnon huuhaamaakarointi olisi peruste peruuttaa tieteellisiä titteleitä vai siitä päästä, että peruskoulun oppimäärään pitäisi ahtaa kaiken muun lisäksi vielä reilu annos tiedelukutaitoa.
@jarkko Kyllä! Varsinkaan oikeiston talouspolitiikassa ei koskaan tehdä ratkaisuja minkään ideologian ohjaamana, vaan kaikki päätökset ovat perusteltavissa kylmällä järjellä, silloinkin kun perusteluja ei oikein tahdo löytyä. Ne on vasemmistolaiset ja vihreät jotka eivät tiedä mitään talouden realiteeteista vaan vain ideologiasta, myös silloin kun siteeraavat tieteellisiä lähteitä. Lopputuloksena oikeisto mielletään talousosaajiksi joita ilman maa haihateltaisiin perikatoon alta aikayksikön.
Pölhörationalismilla on jänniä yhtymäkohtia myös feminismin -ja ylipäätään vähemmistöjen marginalisoinnin- historiaan.
Tämä "tehdään ensin kun nyt osataan ja katsotaan sitten, miten käy" on kyllä huolestuttava piirre teknologiasuhteessa. Esimerkiksi ympäristösuhteen historia on aikamoinen katastrofaalisen huonojen ideoiden paraati.
Tulevaisuutta ei voi ennustaa, mutta eikö edes vähän koittaa harkita ja ennakoida ennen kuin posottaa menemään?